Makaroniki – słodkie ciastka przyrządzane z białek, mielonych
migdałów i cukru pudru. Na zewnątrz mają kruchą skorupkę,
a w środku są kremowe. Makaroniki łączy sie w pary i przekłada najróżniejszymi
kremami. Za pierwszym razem postanowiłyśmy nie eksperymentować i zrobiłyśmy
makaroniki klasyczne z kremem czekoladowym. Hmmmm, palce lizać… Pyszne, niewielkie (“na dwa kęsy”) i nieprzyzwoicie
słodkie!!!
El macaron es una galleta hecha de clara de huevo,
almendra molida y azúcar glas. Se caracteriza por una costra crujiente y un
inferior cremoso. Los macarons se hacen de una amplia variedad de sabores.
Nuestros macarons son clásicos con crema de chocolate. Los hemos hecho por
primera vez. Hmmm, que ricos… Deliciosos, pequeños y tremendamente dulces.
Skoro jesteśmy przy deserze, muszę pochwalić się nowym (moim
i Ady) zakupem: widelce do ciasta. Prawda, że oryginalne. W Walencji odkryłyśmy
niesamowity sklep, z którego nie można było nas wyciągnąć. Sklep prosto z
Portugalii, a loja do gato preto.
Ya que estamos con el postre, tengo que enseñaros nuestra nueva
compra: los tenederos para tarta. ¿A que son originales? En Valencia hemos descubierto una fascinante tienda de decoración, a loja de gato preto de Portugal.
magda
Nasze piękne widelce! Jeszcze nimi nie jadłam, ale w sobote załapię się na imieninowe ciasto mamy, więc wypróbuję nasze cuda :) Ada
OdpowiedzUsuńTakiego smaka mi narobiłyście, że postanowiłam zrobić w końcu macaronsy;) Są genialne:D i rzeczywiście słodkie i na dwa chapsy:D Widelce macie czaderskie;D
OdpowiedzUsuń